Produkter

Nedan är ett urval av våra produkter. För priser, frågor eller förfrågningar om andra produkter är ni välkommna att hör av er.

Vi tillsätter nitritsalt i charkuterierna för att få ett säkert livsmedel med bra hållbarhet. Det går att tillverka charkuterier utan dessa tillsatser men då är hygienen av yttersta vikt och när det gäller vilt är hygienen vid slakten svårare att kontrollera eftersom djuren inte avlivas inne på slakteriet utan ute i det fria.

Färskt & Fruset Kött

HJORT

Vi erbjuder året runt diverse styckdetaljer från dovhjort. Vi har alltid dessa produkter i frysen men säljer det också som färskt. Nedan är ett urval av det som vi typiskt har på lager. Om andra styckdetaljer önskas kan detta oftast beställas.

  • Innerfilé
  • Ytterfillé/ryggfilé
  • Entrecote
  • Innerlår
  • Ytterlår
  • Rostbiff
  • Fransyska
  • Benfri bogstek
  • Skivad lägg med ben (Osso buco)
  • Färs

RÅDJUR

Rådjur säljer vi främst fruset, men förekommer ibland även som färskt. Tillgången på rådjur varierar. Nedan ser ni de styckdetaljer som vi främst lagerhåller:

  • Innerfilé
  • Sadel
  • Benfri lårstek
  • Innerlår
  • Ytterlår
  • Rostbiff
  • Fransyska
  • Färs

VILDSVIN

Vildsvin säjer vi främst fruset men förekommer även som färskt. Tillgången varierar. Nedan listas de styckdetaljer vi oftast har på lager.

  • Innerfilé
  • Benfri kottlettrad
  • Sadel
  • Benfri karré
  • Innerlår
  • Skinka
  • Benfri bog
  • Färs


MUFFLON

Mufflon är ett vildfår som till skillnad från annat vilt har en viss del fett insprängt i köttet. Det får därför en något annan textur i köttet som många uppskattar. 

  • Innerfilé
  • Ytterfillé/ryggfilé
  • Entrecote
  • Innerlår
  • Ytterlår
  • Rostbiff
  • Fransyska
  • Benfri bogstek
  • Skivad lägg med ben (Osso buco)
  • Färs

VILDFÅGEL

Tillgången är typisk väldigt säsongsberoende och vilka arter som erbjuds varierar, det vanligast är fasan och vildand (gräsand).


Enstaka vildandsbröst och lår finns på lager

HARE

Tillgången varierar mycket och är säsongsberoende. Detta säljer vi grovstyckat, d.v.s. som sadel och hela lår med ben (inkl. lägg) samt styckdetaljer som grytbitar (typiskt framben).


Finns på lager!

  • Sadel
  • Lår

Varmrökt

& kallrökt

HJORT

De flesta delar som vi säljer färskt/fruset går att få som varmrökt. Nedan ser ni de detaljer som vi typiskt har på lager.

  • Varmrökta lårstekar, benfritt
  • Varmrökt Fiol
  • Kallrökt Hjärta

VILDSVIN

Vi föröker att ha varmrökt vildsvin på lager, men utbudet kan variera något, nedan följer några exempel.

  • Varmrökt benfri kotlettrad
  • Varmrökt karré
  • Varmrökt bog


VILDFÅGEL

Rökt vildfågel kan fås mot beställning vid tillgång på vildfågel. Finns ibland på lager.

  • Varmrökt Fasanbröst (tillfälligt slut)
  • Varmrökt Vildandsbröst (tillfälligt slut).


Charkuterier

GRILLKORV

Vi erbjuder flera olika korvar på viltkött. Kan grillas, stekas eller kokas. 

  • Bonnarps Heta Viltgrillare (Vildsvin & Hjort med chili)
  • Bonnarps Hjortgrillare (Hjort med citron och timjan)
  • Bonnaps Vildsvinsgrillare (Vildsvin med basilika och vitlök)
  • Bonnarps Lunchkorv (Hjort & Vildsvin, med bl.a. muskot)

ÖVRIGA MATKORVAR

  • Vildprinsen (prinskorv på Hjort och Vildsvin)
  • Vildwiener (wienerkorv på Hjort och Fläsk från utegående grisar)
  • Hjortfalukorv (Hjort och Fläsk från utegående grisar)

PÅLÄGGSKORV

Kallrökta korvar som är klara att läggas på mackan.

  • Viltlökssalami (Hjort & Vildsvin med vitlök)
  • Vildringen (Hjort & Vildsvin med rosmarin, salvia och timjan)

ÖLKORVAR

Våra trevliga ölkorvar på viltkött

  • Bonnarps Vilda Ökorv (Hjort & lite Vildsvin med enbär)
  • Vildsvinsölkorv Nr 1 (Vildsvin med chili)
  • Vildsvinsölkorv HOT (Vildsvin med mer chili)

ÖVRIKA CHARKPRODUKTER

  • Viltpastej (Hjortkött, Hjortlever & fett från Vildsvin/Fläsk från utegående grisar)
  • Vildsvinsjulskinka, rimmad och lättrökt - görs på beställning
  • Vildsvinsjulskinka,  rimmad - görs på beställning