På gården finns en EU-godkänd vilthanteringsanläggning som tar emot vilt från jägare, vårt eget hägn och andra vilthägn. Om ni önskar veta mer om slakteriet eller vill lämna vilt till oss så finns information nedan. Kontakta oss gärna innan ni lämnar vilt för första gången.
Vår vilthanteringsanläggning är godkänd för att ta emot de flesta olika vilt, såsom klövvilt, småvilt och vildfågel.
Vi köper in vilt ifrån närområdet och kan även i mån av tid erbjuda återtag av inlämnat vilt. Kontakta oss på förhand vid inlämning av fler än enstaka djur eller när det gäller älg, småvilt och vildfågel samt vid återtag. Vi köper inte in hagelskjutet rådjur.
Viltmottagningen är som utgångspunkt öppen dygnet runt hela året.
Ändringar i öppettider kan dock ske, såsom vid hög arbetsbelastning, semester eller köpstopp pga. för stort lager.
Om ni vill bli leverantör önskar vi att ni kontaktar oss innan första leverans. Är detta ej möjligt var noga med att fylla i leveranssedel som ligger i viltmottagningen.
Läs noga igenom information nedan angående leverans av vilt.
Var noggrann med hygienen!
Vi förbehåller oss rätten att tacka nej till inlämning av vilt även då viltmottagningen är öppen. Det kan finnas olika anledningar till att vi inte vill/kan ta emot vilt från ett specifikt tillfälle eller leverantör. Exempelvis tidsbrist, bristande efterfrågan, dålig hygien och etiska överväganden.
Vi önskar ha en god kontakt med jägare och leverantörer för att underlätta planering och undvika kassation av felhanterat kött.
Hantering av kroppen.
Att tänka på vid passning.
Allt vilt som kommer i till vår anläggning ska genomgå veterinärbesiktning, detta gäller även småvilt. Vi har inte möjlighet att göra undantag från nedanstående lagkrav.
Röda organ (hjärta, lungor, lever, njurar, mjälte) samt huvud ska alltid medfölja.
Vid viltintyg behöver inte de röda organen eller huvud åtfölja kroppen.
Fyll i leveranssedel samt eventuellt styckschema vid återtag.
Kroppen hängs upp i bakbenen nere vid biklövarna.
Låt kroppen hänga inne i slaktrummet
Städning
Ifall kroppen blivit hanterad felaktigt (dålig hygien/nedsmutsad) innan leverans och det innebär extra arbete vid slakten så sker en reduktion på inköpspriset alternativt så utgår en extra avgift vid återtag.
Var förberedd redan innan skottet, det lönar sig.
Alla priser avser slaktvikten efter rensning av skottskada.
Slaktvikten kan bli avsevärt lägre än levandevikten eftersom skottskador måste rensas med stor marginal.
Vi är ålagda av Livsmedelsverkat att rensa bort 10 cm runt om sårkanalen.
Sårkanalen är det område som har synlig påverkan av skottet och inkluderar blodsprängt kött.
Hjort - 50kr/kg,
Skovel och halvskovel 30kr/kg.
Handjur med brunstpåverkan 8kr/kg.
Rådjur - 50kr/kg
Vi köper inte in hagelskjutet rådjur.
Vildsvin - 30kr/kg
Vi köper inte in gris med galtlukt (avgörs av oss efter värmning av köttet)
För grisar med slaktvikt under 10kg utgår ingen ersättning.
Avdrag på inköpspriset görs enligt nedan
25% per lår med skottskada
25% vid skottskada av ryggen
Upp till 25% vid bristande hygien eller skärskador i köttet
Priser för övrigt vilt vänligen kontakta oss
75kr/kg, finstyckat enligt önskemål, malt, vakuumpackat och uppmärkt.
Extra avgift
50kr/tarmparket
200kr/kropp vid betydande bristande hygien, t.ex. vid bukskott.
Butiken:
ONSDAGAR 15:00 - 18:00
LÖRDAGAR 11:00 - 14:00
Eller enligt överenskommelse.
Mottagningen för vilt håller öppet dygnet runt.
Med förbehåll för ändringar
Copyright @ All Rights Reserved