Om oss & Företaget

Om oss & Företaget

Vi som driver Bonnarps Hjortgård sedan januari 2018 heter Emma och Carl Åkesson. Det är ett riktigt familjeföretag där våra familjer också hjälper till mycket. Nedanför finns lite mer information om vilka vi är och vad vi vill.

Vi på Bonnarps Hjortgård

Vi är båda veterinärer och arbetar fortsatt som det på deltid. Vår motivation med att ge oss in på denna spännande resa som köpet av Bonnarps Hjortgård innebar är att kunna erbjuda fantastisk mat som har producerats med djurens välfärd i centrum.Vi vill kunna stå för hur djuren som vi får vår mat ifrån har haft det under hela sitt liv. Vi vill att djur ska få gå ute, få utlopp för sina naturliga beteenden, få vara individer. Djur ska helt enkelt vara välmående och glada! Att få mat, vatten och ett stall kanske täcker de rent fysiska behoven för många men det finns andra behov som är minst lika viktiga och som vi inte anser konventionell djurhållning tillgodoser. Vi diskuterar gärna den etiska aspekten och tar gärna emot frågor eller synpunkter för det är ett komplicerat ämne som vi resonerar mycket kring. Djuren ska vara till nytta för oss men vi får inte utnyttja dem. En svår balansgång!


I nuläget är det huvudsakligen vilt som vi producerar. Så småningom kommer detta utökas. Att det blev just vilt berodde på att denna verksamhet redan fanns när vi köpte gården och det känns bra att kunna ta tillvara på denna fantastiska råvara. Det har dock inneburit en del utmaningar i hur vi på bästa sätt ska hantera hjortarna i hägnet samt jaktfrågan, detta kan ni läsa mer om under fliken om hjorthägnet.


Vårt mål för framtiden är at bli självförsörjande på animaliska livsmedel på djurens villkor och att kunna dela med oss av dessa fantastiska produkter till alla som värdesätter det vi försöker skapa.

 

Vid frågor får ni gärna kontakta oss.