Styckningsdetaljer

Styckningsdetaljer

 

Då vi slaktar och styckar under hela året har vi alltid frysta eller färska styckningsdetaljer av hjortkött på lager.

 

Innerlårstek, ytterlårstek, fransyska, rostbiff, ryggfilé, innerfilé, lägg som Ozzo Buco, entrecote, grytbitar och färs. Vår hjortsadel kommer alltid från hjortkalv.

 

Av de andra vilda djurslagen har vi de olika styckningsdetaljerna, som vildsvinskarre, lårstekarna på vildsvinet eller fina vildsvinsjulskinkan, lättrökt och lättsaltad.

 

Fasan har vi hela eller bröst, vissa helt utan hagel, dock ej fler än fyra per bröst. Till jul brukar vi varmörka fasanbrösten.

 

Gräsänder har vi också bröst med skrov, färska i jaktsäsong, frusna övrigt och även varmrökta.

 

Rådjurssadel, hel benfri lårstek, rådjursfärs, ibland även entrecote och innerfile, eller enstaka lårstekar.